keskiviikko 10. helmikuuta 2016

C2

Tein eilen englanninkielen kieliopin testin, joka tehdään kun tarvitaan näyttöä englanninkielen osaamisesta yliopistoon hakemisessa. Siis kun haet yliopistoon Amerikkaan/Isoon-Britanniaan.

Tein testin varmuuden vuoksi kahteen kertaan, ettei ensimmäinen kerta ollut vain uskomattoman hyvän onneni tulos.

Tulos oli C2 (advanced/mastery). Korkein mahdollinen. Olen joissakin parempi kuin äidinkielenään englantia puhuva.

Ja ei ihme. Aloitin englanninkielen lukemisen  ala-asteen kakkosluokalla. Sitten oli luonnollisesti yläaste ja lopulta menin lukioon. Englantia on taottu kalloon 11 vuotta. Sain ylioppilaskokeessa englannista c:n josta olen ihan ok ylpeä. Koe tilanteet ovat minulle stressin paikka ja voin jäätyä ja teen vääriä ratkaisuja.  Mutta että 11 vuotta englantia eikä se riitä yliopistoon haettaessa. Kyllä varmasti ymmärrän mitä pitääkin ja ajan myötähän se vaan vahvistuu. Mutta ei ni ei, eikun katsomaan englannin kielen testejä, joiden tulos hyväksytään yliopistoissa.

TOEFL ja IELTS

Molempia testejä järjestetään vain rajoitetusti ajallisesti/paikoissa. Eli siis vain ja ainoastaan Helsingissä. Eli noin 430 km päässä, junalla mennessä

TOEFL testi, maksu luottokortilla. Ei ole enkä ota. Kumma ettei kahiseva/kilisevä kelpaa. 213e!

IELTS
235e! Voi olla kaksi päiväinen. Matka Helsinkiin reilu 60e ja samanverran takasin plus yksi yö hotellissa. Tulee siinä hintaa englanninkielen osaamisen todistamiseksi  vaikka tiedän että osaan ja olen hyvä.

että tunkekaa testit syvälle ja vinottain ja pitäkää yliopistonne ja jos Suomeen en pääse olkoon koko koulutus!


1 kommentti:

  1. Knowing is one thing...being able to talk at the speed and proficiency of a native...a whole different story. Especially when it comes to accents, slang, and dialects. I mean you seem to be a fashion girl...what is your opinion on bunny hugs? Do you think they are as bad as the 4-H girls during the harvest or as good the clicker running out of juice? --- if you can figure all that out without looking anything up but "bunny hug" then you might be better than some natives. And you can't say it was bad English..everything is grammatically in the right place. And if I actually said that to you out loud without you being able to look it all up...would you be able to answer correctly with 100% accuracy?

    VastaaPoista