sunnuntai 27. tammikuuta 2019

?

Savon sanomat
perjantai 21.12.2018

Kiuruvesi

Savon eläinsairaalaan ei hakemuksia

Savon eläinsairaala Kiuruvedellä ei ole saanut yhtäkään hakemusta avoinna oleviin eläinlääkärin paikkoihin.
- Suoraan hakemuksia ei ole tullut, mutta kontakteja eri puolille on, eläinsairaalan toimitusjohtaja Pirjo Manninen tarkentaa.
Eläinsairaala julkaisi 28.marraskuuta työpaikkailmoituksen, jossa se hakee kolmea eläinlääkäriä. Nikulan Eläinklinikka piti viimeiset sovitut vuokravastaanotot Kiuruvedellä tällä viikolla. Eläinsairaalan viimein eläinlääkäri irtisanoutui kesällä, eikä sinne ole saatu uutta...


Hienoa Suomi.

Suomi nojaa koko painollaan siihen, että täytyy kahlata läpi kemia ja fysiikka, että sinusta tulee hyvä ja motivoitunut eläinlääkäri. 

Kysytäänkö eläinten sairauksista, hoidosta. 
Utaretulehduksen synnystä ja hoidosta. Ei. 
Kysytään kuinka se astronautti saa paineella happea Kuuhun lennätessä.

Kysytäänkö motivaatiota? Kysytäänkö miksi?

Ei.

Virossa: Hakuprosessiin kuuluu myös motivaatiokirje, jossa opiskelijaksi haluavan on esimerkiksi kerrottava laajasti itsestään ja aiemmista opinnoistaan sekä perusteltava, miksi hän pyrkii opiskelemaan juuri kyseiseen korkeakouluun. 
(tähän voisi siskoni mainita; TET-harjoittelun karttulan eläinlääkärissä ja utaretulehdus viljelyn tekeminen! onnistuneesti ja kiitosta saaden! Miksi pyrkii? KOSKA KUOPIOSSA EHTII PONI KUOLLA ENNEN KUIN JOSTAKIN SIILINJÄRVELTÄ TAI TUUSNIEMELTÄ TAI KIURUVEDELTÄ EHTII JOKU KONITOHTORI PAIKALLE! Perustaisin siis oman klinikan joka erikoistuisi juuri hevosiin.)

Ja toinen paska juttu Suomi. 
Kuopiossa on täysin sama valintakoe, lääketieteen valintakoe. Mutta saanko osallistua eläinlääketieteelliseen valintakokeeseen tekemällä sen saman kokeen täällä tutussa ja turvallisessa Kuopiossa? 
En. 
Pitää mennä joko Ouluun tai Helsinkiin. 
Eli tässä tapauksessa Helsinkiin, koska Ouluun ei ehdi ajoissa. Helsingissä ei olla ikinä käyty ja täytyy muutenkin koetta jännittävä ihminen, jännittää vielä oikean paikan löytämisessä. 
Täytyy jännittää että osaa sieltä vitun juna-asemalta taksiin ja taksilla sinne missä koe on.

Mutta kuulepas ell tieteellinen. Minä haen eläinlääketieteelliseen, istun Kuopion lääketieteen kokeeseen ja kun palautan kokeen nidon vitosen kokeen vastaanottajan otsaan. Postita tämä sinne Helsinkiin. Kiitos.

Kun forumilla (markkinat.hevostalli.net) kysyy kuka ell hoitaisi hevosia Kuopiossa. Kaikki mainitsee yhdeksi vaihtoehdoksi Kiuruveden.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti