tiistai 14. helmikuuta 2017

Ei sovi kustannusohjelmaamme

Aha, siis päättääkö kustannustoimittajat kustantamoilleen jonkin tietynlaisen ohjelman. Tämän ohjelman mukaan mennään vuosi 2017, tuollaisella ohjelmalla 2018 ja lopuksi käykin niin kuin teeveessä: ohjelmat ovat uusintoja toisistaan. 

Tarjoamasi tekstin tulee olla samaa sekundäärihömppää kuin kaikki edelliset. 

Kantaaottava, savolaisen kiero, suorasanaisen rehti (liiaksikin asti, myönnän) ja faktaa sekä fiktiota sekoittava mielestäni nuortenromaani kategoriaan sopiva käsikirjoitus ei kelpaa. 

Miksikö?

Älkää vaan sanoko että tarina olisi huono. Ei sinnepäinkään!
Kirjoitusvirheitä saatta olla, mutta luepa jotakin kirjaa niin saatat huomata puuttuvia tai vääriä kirjaimia. Virheitä sattuu kaikille.
Sivuja on kirjaksi painettuna 150, mikä on mielestäni oikein hyvä, kepeä sivumäärä. Tämän kirjan lukee päivässä. (se menisi päivässä 500- sivuisena eepoksenakin)

Syy jonka minä saan päähäni on se, että olen tuntematon nobody. Kustantamot tuntuvat julkaisevan edes jollakin tapaa esillä olleiden käsikirjoituksia. Onko novellikokoelmaa? Omakustanne sepustus? Entisiä kirjoja jo kymmenkunta? Muuten vaan pärstä siinä kunnossa että ollaan lehdessä? Hyvä, pannaanpa kirja julkaisulistalle.

Ja toinen syy. Emme julkaise tätä kirjaa, koska mitä se tekisikään meidän maineelle? 
Myönnän, että ehkä annan palaa liian kovalla tykityksellä mutta rehellisyys maan perii ja mitä näitä viisaita sananlaskuja aiheesta onkaan? 

Kuudes Asteroidi (käsikirjoitukseni) tulee joku päivä aivan varmasti olemaan listaykkönen, Savonia palkittu, Finlandia- ehdokas ja Universal Studio kilpailee muiden leffantekijöiden kanssa sen elokuvaoikeuksista. 

Jos ei ala tykki laulaa ensivuoteen mennessä niin tykitän itse Kuudennen Asteroidin Wattpadiin koska nousihan tämäkin pimu julkaistuksi kirjailijaksi sitä kautta. (kyse on taas Brittiläisestä joka on melkein sama asia kuin Amerikkalainen, mutta joskus Suomenkin on tartuttava onkeen. Ei se kala pärjää madotta kovin kauaa) Tai ehkäpä täydellisyyttä hipovalla englannilla kirjoitankin koko höskän enkuksi ja saan paljon tuntuvamman kirjailijan palkan, enkä varmasti maksa sentinkään veroa Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti