tiistai 27. joulukuuta 2016

"Ryhmässä tyhmyys tiivistyy?" Joillakin se järki on synnynnäisesti jäässä

1. Urien ja reittien ulkopuolella maastossa liikkumiseen tarvitset maanomistajalta erillisen luvan
2. Moottorikelkkaa ei saa käyttää tiellä muutoin kuin tien tai sillan ylitykseen.


Saako ajaa maantiellä?

Moottorikelkka on maastoajoneuvo ja se on tarkoitettu maastossa ajamista varten ja tiellä ajaminen on pääsääntöisesti kielletty. Myös auraamattomilla teillä ajaminen on kiellettyä.

Saako uralta poiketa?

Uralta poikkeaminen ilman erillistä lupaa on sallittua ainoastaan jääpeitteisillä vesistöalueilla.

Missä saa ajaa


Maastossa liikkuminen kelkalla vaatii aina maanomistajan tai maanhaltijan luvan, lisäksi Metsähallituksen kelkkaurilla tarvitaan Metsähallituksen uralupa. Erityislupaa ei tarvita virallisilla moottorikelkkareiteillä ja jääpeitteisillä vesialueilla liikuttaessa. Reittejä on pyritty tekemään sinne, missä kelkoilla pääosin liikutaan. Tällöin muulle luonnolle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Epävirallisilla moottorikelkkaurilla lupakäytäntö vaihtelee alueittain. Jäällä ajaville suositellaan turvavarustukseen mukaan naskalit. Tärkein neuvo on se, että älä mene kelkkailemaan jääalueille ellet ole varma jään kestävyydestä.

En voi ymmärtää millainen ihminen on aivokapasiteetiltaan kun ei ymmärrä kirjoitettua tai kerrottua. Mikä v*ttu siinä on vikana ettei ymmärretä ETTÄ MOOTTORIKELKALLA AJETAAN SOVITULLA URALLA, uralta poiketaan MAANOMISTAJAN LUVALLA, ja vielä että joku kusipääkaikkonen ei ymmärrä että TIELLÄ EI SAA AJAA.

On nimittäin taas kerran asioista tietämätön tai ihan vaan kusipäisyyttään paskamainen ihminen ajellut tietä pitkin, Karttulan tielle ja takaisin pihatietä pitkin. Tuollaisilta kortti pois ja pelistä moottori irti.

Tiedän että säännöt on kirjoitettu VIRALLISIA uria varten, mutta kyllä ne pätevät myös EPÄvirallisilla reiteillä, jotka on maanomistajien kanssa sovittu. Kun jotakin on sovittu niin kaikki, myös ne maailman omistajat, kunnioittavat näitä sääntöjä.

Kun joku ei kunnioita siitä jää paha maku kaikille. Sitten on turha ihmetellä miksi ei kelkkailua arvosteta ja maanomistajat ovat penseitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti