sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kyllä se kasvaa takaisin

Ai, että mä rakastan Suomen Kuvalehteä! Se lehti tarjoaa kyllä parhaat adrenaliini suihkeet ja hiuksia nostattavat jutut. 

Seuraavaksi sukelletaan Suomalaiseen metsään. No, sukelletaan siihen mitä metsästä on jäljellä.
(aion joskus tehdä videosarjan asuinkyläni kaljuista)

Nyt on kyse Aurora Rämeen tekstistä, jonka otsikko oli jo oivallinen purskauttamaan tujut soropit ympäri ämpäri. 

"Kyllä se kasvaa takaisin..." 

Mikä niin? Hiukset? Kynnet? Kenties vuohenputki?

Ei mikään yllä mainittu vaan se kuuluisa Suomalainen metsä. Joka harvenee hälyttävämmin kuin Prinssi Williamin hiuskuontalo. 

Toivon todella, että tämä rouva Räme ei oikeasti ole itse tuota mieltä, vaan otsikoksi valikoitui jonkun jo kaljuuntuneen virkamiehen emämöläytys.

"Metsiä hakataan bioenergiaksi. Näin Suomi pelastaa ilmastoa- ja talouttaan. On vain yksi ongelma: puun poltosta syntyy lähivuosikymmeninä enemmän päästöjä kuin kivihiilestä." 


Okei, ilmaston pelastaminen... Wikipediasta haettuna: Metsät puhdistavat ilmaa ja siksi metsät edistävät ihmisten terveyttä. Puhdistavat ilmaa... vinkvink, huomhuom.

Metsät sitovat hiiltä kasvaessaan. Kun metsä palaa tai poltetaan, hiili vapautuu takaisin ilmakehään.

Aha, ja Suomi siis meinaa tehdä puusta juurikin bioenergiaa. Eli polttaa sitä?


Ja, mitä Suomen talouden pelastamiseen tulee. Sitä tuskin pelastaa mikään. Käy lukemassa:

Jatketaan:

Paras ilmastoteko on Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan on jättää metsä rauhassa sitomaan hiiltä. Ja nyt rakas Suomenneito, siis sen päättäjät aikovat lisätä hakkuita. 


Parempi olisi kun avohakkuiden/päätehakkuiden sijaan suosittaisiin harvennushakkuuta eli jatkuvaa kasvatusta. Isoja puita, jotka eivät kasva eivätkä siis sido hiiltä kaadettaisiin ja tilalle istutettaisiin pieniä. Ei niin, että koko saatanan metsä otetaan alas! (eikä niin että suojellun arvoiset metsät kaadetaan, tästä teen videon heti kun sade loppuu.)

Lehden mukaan Suomi oli halunnut turpeen uusiutuvaksi energiamuodoksi. Turpeen uudelleen kasvaminen kestää 1000 vuotta! Hahhahhaahhahahhahhahahahhhahahh!!!!! *tukehdun nauruun*         
Hyvä Suomi! Hyvä Suomi! Kaikki taputtaa kuinka viisas olet! (not) 
Ja, on muuten väärin sanoa Suomi sitä tätä, vaikka itsekin niin teen. Eivät kaikki ihmiset varmaankaan olisi tuota kannattanut, vaikka Keskusta olisikin.

Ei siis ihme, että nytkin ppää suomalaiset ajattelee: kyllä se kasvaa takaisin. 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti