lauantai 24. syyskuuta 2016

Screw You Jim Coppard

Nyt saa kyseinen herra opetella Suomea. 
(tämä teksti tulee olemaan kyllä ehkä enemmän Hanhikivestä, mutta menköön)

Viiankiaapa on kaksinkertaisesti suojattu. Se kuuluu sekä kansalliseen soidensuojeluohjelmaan että Euroopan Unionin Natura-verkostoon. Paikka, johon kukaan ei koske. Niin ainakin luultiin. Nyt sitten tulee Jim Coppardit miehiniin kaivamaan sieltä malmia vedoten yleiseen tarpeeseen. 

Tähänkö on Suomessa jo tultu? Että puretaan luonnonsuojelualue, koska sen alla on rikkauksia. Ensin puretaan Hanhikivenniemen suojelu kun halutaan pikkiriikkiseen Suomeen vähän enemmän munaa. Siis ydinvoimala. 
Hypätään hieman aiheesta, pakko puhua hieman Hanhikivestä:

hanhikivi.net

Hanhikiven niemi on yksi Suomen merkittävimpiä äärimmäisen uhanalaisen maankohoamisrannikon luontotyypin kohteita. Hanhikivestä tekee kohteena erityisen edustavan alueen laajuus, yhtenäisyys, luonnontilaisuus. Arvoa nostavat entisestään alueen muut huomattavat suojeluarvot kuten lukuisat lakisääteisesti suojellut luontotyypit ja perinnemaisemat, useat yksityiset luonnonsuojelualueet sekä Natura 2000 -alue, joka kuuluu myös valtakunnalliseen lintuvesiensuojeluohjelmaan.
Maankohoamisrannikon metsien kehityssarjat on yksi Suomen ja koko Euroopan uhanalaisimmista luontotyypeistä. Kokonaisia kehityssarjoja ei juurikaan ole enää jäljellä. Hanhikivellä vallitseva luontotyyppi on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi (CR) ja EU:n luontodirektiivissä ensisijaisesti suojeltavaksi. Suojelun kannalta erityisen tärkeitä ovat merkittäviä luontoarvoja sisältävät laajat, luonnontilaisena ja pirstoutumattomana säilyneet kohteet.

Suomi kantaa maankohoamisrannikon metsien kehityssarjojen säilymisestä kansainvälistä erityisvastuuta. 
Vau! Kyllä ainakin Suomessa osataan valehdella jos ei muuta.

Hanhikivi on historialliselta ajalta peräisin olevana rajamerkkinä valtakunnallisesti merkittävä muinaismuisto. Kiveä suojaa muinaismuistolaki ja se on säilytettävä kaikissa olosuhteissa. Siirretäänkö se? Oikeus siihen?
Takaisin Viiankiaapaan...

Suomen Kuvalehti 8.7.2016

"Luonto on poikkeuksillisen rikas"
Yli 20 uhanalaista lajia, 10 uhanalaista kasvilajia.
Aapasuota 3 neljännestä Viiankiaapan pinta-alasta, joka on Euroopan unioinin ensisijaisesti suojeltu.
"Ei missään päin maailmaa ole vastaavaa..."

Jotkut ovat antaneet Viiankiaavalta maitaan valtiolle suojelua varten, ja nyt se on menossa piirun päreiksi. Eli ehkä olisi kannattanut pitää maat itse ja suojella niitä kiväärein.

Viiankiaavasta tulisi ennakkotapaus. Naturaa ei ole koeteltu missään päin Eurooppaa. Haluaako Suomi olla todella tämä ennakkotapaus?

Miksi Lapin liitto haluaa tekoallasta Natura-soille? Mitä v*ttua sillä tekoaltaalla tehdään?
Pakkoko Sallassa on hiihtokeskusta laajentaa Natura alueelle? Eiköhän jo olemassa oleva riitä?

Käykää oikeesti ettimässä tää lehti ja lukemassa se!

Natura-alue voidaan purkaa pakottavasta tarpeesta, yleinen tarve. En halua olla riippuvainen tuollaisesta yleisestä tarpeesta.

Mennään hetkeksi takaisin Hanhikivenniemeen.

VAROITUS!!! Tämä video on pahempi kuin Kolmannen Valtakunnan aikaiset valheelliset videot Keskitysleireistä.Suorat sanat teille lukiolaiset. Oliko leffalippu palkinto oikeasti tuon arvoinen, että haluatte itsenne yhdistettävän tälläiseen soopaan? Vai saitteko kenties tuntuvamman korvauksen? Häpeäisin jos olisin te. Hymyilette ja nauratte, vaikka selkänne takana ja ympärillänne oli joskus yllä kuvaamani harvinainen alue. Videosta tehty mahdollisimman valoisa ja oppilaat hymyilee... Minä oksennan tälle videolle ja sen tekijälle.
Luuleeko joku, että viemällä lukiolaiset työmaalle niin oikeutetaan teko? Näytetään, että kattokaa kuinka uusi sukupolvi hymyilee ja nauraa? Hymyillään rauhassa, mutta se ydinjäte on se perintö joka meille jätetään. Kivakiva. 
Luuleeko videon tekijä saavansa jonkun elämäntyö palkinnon tällä videolla? 
Hah! Tällä videolla saa parhaan propaganda video palkinnon, jos sitäkään.

Ja, sitten vielä yksi video. 

                                   

En halua tuntea teitä! Kuka haluaa? Respect zero!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti