torstai 1. lokakuuta 2015

Tervetuloa Suomeen

Hyvät pakolaiset ja turvapaikanhakijat,

Tervetuloa Suomeen.

Me suomalaiset olemme vieraanvarainen ja muut huomioonottava kansa. Käyhän se ilmi jo siitä, että otamme teitä tänne Suomeen vaikka kaikkihan sen tietävät, ettei Suomineito ole uransa huipulla.

Menemme jopa niinkin pitkälle vieraanvaraisuudessamme, että olemme valmiita luopumaan meille niin tärkeästä aamupuurosta ja vaihtamaan terveellisen täysjyväriisin ei niin minkäänlaiseen jasmiiniriisiin, koska teillähän on niin suuri vara valittaa. Luulisi tarjoamamme suojan ja ruoan kelpaavan sen jälkeen mitä pakolaisleirillä saitte, tai siis ette saaneet. Vai olemmeko ottaneet juuri ne rikkaat pakolaiset, jotka luulevat saavansa kaiken sormia näpäyttämällä? 

Täytyyhän teidän ymmärtää, ettei sitä turvapaikkaa voi myöntää tuosta noin vain ja siellä majoituspaikalla tarjoamamme ruoka pitää teidät hengissä, kunnes tarjoamme teille oman talon keittiöineen ja pääsette sitten valmistamaan omat ruokanne. Siellä voitte sitten maustaa ruokanne niin tulisiksi kuin haluatte, mutta maassa maan tavalla. Täällä Suomessa syödään vähämausteista ruokaa. Varsinkin jos se ruoka tulee ateriapalvelulta, joka jakaa ruokaa muun muuassa vanhuksille ja päiväkotilapsille. Eli mausteet on pannassa, sori vaan.

Teidän täytyy nyt vaan kestää ja oppia maan tavoille. Ja ei siitä olisi haittaa jos näyttäisitte kiitollisuutenne.

Toisin sanoen kaurapuuro maistukoon ja suvivirsi kouluissa raikukoon!

Ystävällisin Terveisin, Pauliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti