keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ameriikan malliin

Kyllähän se varmaan kohta uppoaa Suomen järkeen että kannattaisi ja pitäisi ottaa mallia Ameriikasta. 

Siskoni kirjevaihtokaveri Amerikan mailta sanoi että siellä autokortin hankkiminen ja autokoulun käyminen on osa opetusta ja se on yksi koulun kursseista. Maksat ainoastaan kortin painattamisen ja tietenkin hommaat itsellesi kaaran ja sille bensat. Suomessa saat satikutia jos olet autokoulun takia poissa tunneilta ja opiskelubudjettiin syö suuren loven ajokortin hankkiminen, joka maksaa hirmuisesti. Tämän takia aion käydä autokoulun äitini opastuksella vaikka liikenneonnettomuuksia sattuisikin enemmän kuin tilastollisesti vuodessa. Jos käyn. En ole vielä päättänyt kannattaako minua päästää ratin taakse. Olen joko se keskisormea törttöilijöille näyttävä maanteiden rallikuski tai liiallisen hiljaisesta vauhdista sakon saava nössö. 

Kyselyn mukaan 86% ajattelee, että näin sen olla pitäisi myös Suomen maassa. Siis että autokoulu olisi osa toisenasteen opetusta. 

Mutta uskonko että asialle tehdään jotakin? En. Miksikö en? Ei Suomella riitä resursseja siihen, että autokoulu olisi osa opetusjärjestelmää. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti