sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Voi herra jumala, en kai loukannut!

1. Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks' luopi,
sen kutsuu elohon.

2. Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa,
puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs', Jumala,
ihmeitäs' julistaapi
se vuosi vuodelta.

3. Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes' kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.Suvivirsi päättää kouluvuoden. Se kuuluu laulaa kevätjuhlissa. Se on aina laulettu.

Itselle tulee aina semmonen ihana nostalginen fiilis kun Suvivirren, sen oikean suvivirren ei jonkun uudelleen sanoitetun paskaversion, kuulee. Aa että niitä ala-aste aikoja...

Ne joiden mielestä ei pitäisi laulaa, joiden mielestä tuo on loukkaavaa saavat luvan ottaa sen pään sieltä p€rseestä pois.

Ihan sama vaikka siinä herrasta joissakin kohdin lauletaankin. Ei se minua haittaa. Jos haittaa jotakuta niin ole hyvä vaan ja mene pesrustaaman joku uskontovapaa ateisti koulu, mutta turha vinkua Suvivirrestä.

Perinteet kunniaan!


"Vai loukkaa Suvivirren laulaminen kevätjuhlissa uskonnonvapautta ja estää yhdenvertaisuuden edistämistä? Meillä Suomessa on harvoja pitkäaikaisia, miellyttäviä ja harmittomaksi koettuja traditioita, joista Suvivirren laulaminen koulun kevätjuhlissa on yksi. Ko. virren veisuu on jossain määrin jopa irtautunut sen aiemmasta uskonnollisesta merkityksestä. Virrestä on vain tullut olennainen, kauniiksi luonnehdittava osa koulun keväisiä päättäjäisiä. Näpit irti tästä kauniista traditiosta!"
Nimim. Rajansa kaikella --->


"No hohoijaa. Itse en ole minkään uskontokunnan edustaja, mutta luokittelisinkin Suvivirren enemmän traditiokategoriaan kuin varsinaiseksi hihhuloinniksi. Lämpimät muistot lapsuuden kevätjuhlista, Suvivirsi oli aina lähtölaukaus kesän seikkailuihin. Surullista että idiotismi poistaa tämänkin hienon tradition."
Haitta-apina

"Eikö eriarvoisuutta ole myös se että valtaosalta oppilaista kiellettäisiin oikeus laulaa suvivirttä kevätjuhlassa? Jos suomalainen muuttaa ulkomaille ei siellä muuteta pitkään käytössä olleita tapoja ja perinteitä meidän takia."
Perinteet kunniaan

"Voi hyvänen aika! Kyllä on maailma mallillaan. Kun olin koulussa, kaikki ottivat osaa juhliin, uskontoon katsomatta tai olivat pois. Enkä usko, että kenellekään jäi minkäänlaisia traumoja tai tunsivat itsensä eriarvoisiksi. Aikuiset tekevät nämä eriarvoisuus sun muut jutut, eivätkä anna lasten nauttia juhlista. Ahdasmielistä touhua!"
Isoäiti
Oli vaan pakko tämäkin kirjoittaa kun Putouksessa Salminen sanoi, että Suvivirsi loukkaa joitakin. Jos suvivirsi joskus poistuu saavat luvan laulaa Ansa Kynttilän versiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti