keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Anna sen soida, anna sen soida, whoo-o, käännä kovempaa, hei hei, käännä kovempaa! (moottorisaha ja vesuri laulaa)

Keskiviikko 17.5 oleva Viikkosavon "Rivien välistä"- teksti oli kuin APU-lehden blondivitsit konsanaan. Eikä asiaan nyt vaikuta ollenkaan se että päätoimittaja on oikeasti blondi, vaan ihan puhtaasti pelkästään hänen kirjoittamansa tekstin sisältö. 

Aija Pirinen teki Trumpit samoin kuin Sinikka Hakkarainen Pieksämäen lehdessä.

Olen itse ainakin sitä mieltä että päätoimittajan pitäisi olla hieman, hmm..., neutraali tapaus mitä tulee mielipiteidensä ilmaisuun. Nyt Pirisen Aija taisi saada kaikki viherpiiperöt ja puunhalaajat peräänsä. Minun terävän kieleni ainakin.

Jos joku nyt ei tiedä "mistä helvetistä tuo muija taas jauhaa" niin minäpä kerron:

Aija Pirinen kertoo Viikkosavossa, että (moottoritienvarrelta) Puiden kaato on kulttuuriteko.

Aikamoinen kulttuuriteko onkin. Helvetinmoinen onnentoivotus Suomineidolle. Sama kun saisin lahjaksi bikinivahauksen puolitutulta. Hah!

Kuinka puiden kaatamista voi kutsua kulttuuriteoksi? Varsinkaan suomalainen kulttuuriteko. Suomalaisethan ovat tunnetusti metsäkansaa. Ennen ollaan ainakin oltu. Nykyään taidetaan olla "Suomi hiilineutraaliksi puut kaatamalla"- kansaa, biotalouskansaa, "kyllä se puu takaisin kasvaa nopeammin kuin ennen"- kansaa ja no tietysti me ollaan "ei-tippa-tapa, eikä kyllä ämpäriinkään"- kansaa. 

Hmm. Sukelletaanpa taas sen Pirisen tekstiin. Hieman hankala lukea kyseistä lehteä kun ehdin jo tuikata suutuspäissäni tuleen:

Ensinnäkin en ymmärrä sitä mielipidettä, että moottoritien/junaradan varrella olevien puiden kaataminen parantaisi kaupungin yleisilmettä. Voi v*ttu kun on sokeita ihmisiä. Ajelin tänään pääsykokeeseen ja päiviteltiin yhdessä äidin kanssa kuinka ruma se Kuopio onkaan. Ennen Kolmisopen kauppakeskusta olevat liikkeet ovat nyt kuin tarjottimella. Prisma näkyy kaikelle kansalle. Laatikkoa laatikon perään. Ja taas kerran laatikkoa laatikon perään laatikkoa. Pelkkää kauppakeskusta koko Kuopio. Ruma sanon minä. Eihän Kuopio uskalla kohta katsoa edes itseään peilistä. Saati sitten ne älyvapaat jotka tuon "kauneusleikkaus gone wrong:in" teki. Siinä sitä kohta ollaan suu kauhun huutoon laajentuneena: mitähän v*ttua sitä tuli tehtyä. Tulikohan otettua liian runsaalla kädellä? Upsista.

"Muutos on tosiaan merkittävä. Kun katsoo esimerkiksi Inkilänmäen Lidlin suunnalta Pappilanmäelle, on maisema muuttunut lähes tunnistamattomaksi. Aiemmin Pappilanmäki oli moottoritieltä katsottuna puskien peitossa, eikä ohiajaja tiennyt siellä asutusta olevankaan. Nyt uusi asuinalue tulee moottoritieltä katsottuna komeana esille" Tämä päätoimittaja haastaa.

Ja, saanko kysyä koetaanko moottoritie maisema komeana siellä huusholleissa. Makkarin tai köökin ikkunaan näkyy vilkas moottoritie. Ennen siinä oli juuri sitä puskaa näkö/meluesteenä. 

Se että Kuopio tekee kulttuuritekonaan tälläisen "puskat pois tienvarsilta" kampanjan, ei varmaan liity mitenkään siihen, että stadinkunkut tietää Kuopion olemassaolon. Tai sen, että tämä kaupunki on 24/7 elämää sykkivä puuton paikka. Jos niitä ei kiinnosta vittuukaan onko Kuopio uusin drinkkivillitys, kaupunki vai kenties uuden lahkon nimi niin niitä ei kiinnosta. Ei asiaa edesauta se, että me vedellään pinseteillä viimesetkin puuhun verrattavat asiat. Ehkä ne sitten muljauttaa kerran silmiään tyyliin: "ois me vähemmälläkin uskottu" ja elämä jatkuu. Kuopion asukkaat taas maksaa veromarkoistaan uudet puut. Kuten on jo Kolmisopen pakkipaikalle tulossa. Kai.

"Antaa siis moottorisahojen ja vesureiden laulaa!" Aija rouva vielä lopuksi oikein huutaa tekstinsä päätteeksi. Vau. Luulin kerran jo törmänneeni mauttomuuden huippuun mutta että sitten vielä piti tälläinen teksti lukea. Kun nyt on jo kovasti keskusteltu metsien kestavästä käytöstä ja riittävyydestä. 

Huhhuh!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti