perjantai 3. lokakuuta 2014

Vapaus ei ole itsestäänselvyys



Vapaus on asia, josta kannattaa pitää kiinni. Se voidaan riistää helposti ja sen takaisin saamiseen saa taistella.


Vapaus olla, tulla ja mennä mielensä mukaan on meille monelle itsestäänselvyys. Niin se oli minullekin, mutta ei ole enää. Selailin eräänä päivänä tylsistyneenä blogilistaa ja törmäsin Maria ja Antonia- nimiseen blogiin (http://cagetiger.blogspot.fi/). Lueskelin blogia aikani ja sain päähänpiston. Halusin kirjoittaa vangille kirjeen. Löysin sivun, jolla oli vankien kirjeenvaihtoilmoituksia ja silmäni osuivat erääseen henkilöön. Kuvassa oli nuorehko mies, jolla oli kauniit, lempeät silmät ja valloittava hymy. Halusin tietää lisää ja löysinkin vaikka mitä.

Clintonin tarina

Hän on Clinton Lee Young, joka istuu Texasin Polunsky Unit vankilassa tuomiota kahdesta murhasta. Hänet tuomittiin odottamaan asiaa, jota kenenkään ei tulisi odottaa, kuolemaa. Hänet tuomittiin kuolemanselliin 19-vuotiaana, syyttömänä ilman kunnon oikeustaistelua ja puolustusta. Hän joutui vankilaan puolitotuuksien ja korruptoituneen tuomioistuimen takia. Nyt hän on ollut jonossa odottamassa teloituspäivämääränsä 12 vuotta. Clinton kuitenkin taistelee sen puolesta, että hän saisi reilun oikeudenkäynnin ja totuus syyttömyydestä julkistettaisiin. Clinton on kerännyt ympärilleen vannoutuneen auttaja-ystäväjoukon, jotka auttavat häntä saamaan tarpeeksi rahaa uuteen oikeudenkäyntiin.

Jokainen voi auttaa

Vaikka Clintonilla onkin suuri joukko auttajia, lisää tarvittaisiin. Jos ei rahallisesti niin edes levittämään sanaa. Moni saattaa ajatella, ”ettei asia kuulu minulle”. Eihän asia varmaankaan kosketa sinua niin paljon kuin Clintonin ystäviä. Eikä asia kosketa sinua yhtä paljon kuin syyttömän miehen perhettä. Eikä asia varmastikaan kosketa sinua niin paljon kuin Clintonia itse. Mutta ehkä kun olet lukenut muutaman sanarikkaan Clintonin blogitekstin asia alkaa koskettaa sinuakin jollakin tasolla. Ehkä mainitset asiasta jollekin tai käyt lahjoittamassa 20 euroa Clintonin rahastoon. Kaikki apu kelpaa.

Kirje ihmiselle


Monet teistä ajattelevat, että mistä voin olla niin varma Clintonin syyttömyydestä. Kaikki alkuperäiset lailliset paperit löytyvät Save An Innocent life -nettisivulta. Ja kun johonkin uskoo, niin siihen uskoo. Kirjoitin Clintonille kirjeen. Siihen meni aikaa ja paperia. Sain vastauksen ja kirjeen takana oli kuin olikin ihminen eikä vain jokin vanki vankilasta. Kirjeen takana oli tunteva ja apua tarvitseva ihminen. En kirjoita enää Clintonille, mutta toivon hänelle kaikkea parasta. Toivon todella hartaasti, että hän saavuttaa maaliviivan ja ylittää sen vapaana miehenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti