perjantai 20. joulukuuta 2019

Minähän en mitään porttia sulje...

Meidän maiden läpi menee tie, joka ei mene minnekään. Se vain on olemassa. Se ei vie pisteestä A pisteeseen B. 



Tämä pieni tie on molemmin puolin laitettu portilla umpeen, koska se on ollut "kiva" pätkä huviajeluille niin mopolla, autolla, mönkijöillä, kelkoilla. 



Henkilö joka ei asu paikanpäällä, sanoi: ootte umpeen laittanut tien. 

No, tottakai ollaan. Se on pihapiiriä ja sitä ei ole tarkoitettu huviajeluille. 

Saa siitä kävellä suomen jokamiehenoikeuksien nojalla. Laittaa vaan portin kiinni. 

"Minähän en mitään porttia sulje!"

No, sitten ei tarvitse kyllä kulkeakaan. Silloin ei ole mitään asiaa huviajeluille, kävelyille... yms. Pihapiirissä pihapiirin säännöillä.

Ps. Joskus tulevaisuudessa ostan niin ison lautakasan, että saan aidattua ison pihapiirini kokonaan, joilloin ponit pääsevät vapaasti juoksentelemaan. Olen nähnyt videon jossa joku on näin tehnyt; hänen hevoset pääsee olemaan koko piha-alueella irti. Hyvä siinä olla porttia kiinni laittamatta. Nehän karkaavat.



Ja, moottorikelkkareitti on hyvä siinä missä se on. "Vaarallinen?" Ei se ole vaarallinen koska ei siinä tarvitse hurjastella vaan kun huomaa että vastassa on risteys/tie niin hiljennetään ja katsotaan tuleeko liikennettä. 

Minä en kahden tulen väliin halua.

Että terveiset vaan, kyllä se joulupukki porttien ylikin pääsee ;) 





maanantai 2. joulukuuta 2019

Kelkkakausi alkoi

Nyt se alkoi, moottorikelkkakausi. 
Täytyy taas aloittaa raportointi.
Kuopio suunnittelee moottorikelkkareittejä, vaikka ajaminen ei onnistu sääntöjen mukaan edes epävirrallisilla reiteillä.
Moottorikelkkareitillä ei ajeta mönkijällä. 
Aluksi ajattelin, että kyseessä on varmaan jotkut SavonVoiman, Fingridin yms työntekijöitä. Puhuivat kovaan ääneen ja heillä näytti kaeumpaa olevan takin takana joku logo. Mutta sitten ajattelin, että tuskinpa vaan...

Kävivät ajelemassa ponitarhan lähellä ja kääntyivät äkkiä. Huomasivat varmaan tunnistinvalon ja äkkiseltään kuvittelivat kameraksi(?) Menivät sitten Karttulantien toiselle puolelle metsätielle, tulivat takaisin ja tällä kertaa menivät postilaatikoilla kääntymään. 

Moottorikelkkareitillä ei ajeta mönkijöillä. 
Eikä ne reitit ole sitä varten että huvikseen ajetaan eestaas. Niin kuin savonsanomissa joku (en ollut tällä kertaa minä) puhui mopopojista, jotka ajelee yhtä ja samaa kadunpätkää yötä myöten. 

Ja, en arvosta sitä että näillä huviajeluilla melkein tapetaan istutetut puuntaimet. 👇